Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů sýru, parmazánu, na kousky (3 cm)
- 1 šalotka (cca 30 gramů)
- 40 gramů másla
- 10 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. Carnaroli, Arborio), 14 - 15 minut doba varu
- 60 gramů bílého vína, suchého
- 820 gramů vody
-
1
kostka bujónu (pro 0,5 l vody), nebo zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, masové nebo zeleninové - ½ - 1 čajová lžička soli, dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Špenátové rizoto
30 Min
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45 menit
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40 menit
Milánské rizoto
30 Min
Farfalle ai quattro formaggi
25 min
Rizoto s dýní a taleggiem
45 menit
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40 menit
Čedarový dip s jalapeño papričkami
15min
Hráškové rizoto s pancettou
30 Min
Rizoto se salsicciou a hráškem
40 menit
Rizoto s krémovou rukolou
40 menit
Rizoto s uzeným sýrem
35 Min