Zařízení & příslušenství
Rizoto s parmazánem
Příprava 15min.
Celkový 30min.
4 porce
Suroviny
-
40 gramů sýru, parmazánu na kousky (3 cm)
-
1 šalotka (cca 30 gramů)
-
40 gramů másla
-
10 gramů extra panenského olivového oleje
-
320 gramů rizoto rýže (např. Carnaroli, Arborio), 14 - 15 minut doba varu
-
60 gramů bílého vína, suchého
-
820 gramů vody
-
1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, masové nebo zeleninové1 kostka bujónu (pro 0,5 l vody) nebo zeleninového bujónu
-
½ - 1 čajová lžička soli dle chuti
Obtížnost
obtížné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
9 g
Kalorie
1812 kJ /
433 kcal
Tuk
15 g
Vláknina
1.8 g
Sacharidy
63 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Holandská omáčka
15min.
Hráškové rizoto s pancettou
30min.
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15min.
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40min.
Rizoto se salsicciou a hráškem
40min.
Rizoto s krémovou rukolou
40min.
Houbové rizoto s mascarpone
30min.
Milánské rizoto
30min.
Špenátové rizoto
30min.
Houbové rizoto
40min.
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min.
Rizoto s dýní a taleggiem
45min.