
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
30
gramů šalotky, napůl
nebo 30 gramů cibule, na čtvrtky - 40 gramů másla
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 100 gramů bílého vína, suchého
- 700 gramů vody
- 2 špetky šafránu
-
1
čajová lžička soli, plus podle chuti,
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty - 40 gramů parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2001 kJ / 477 kcal
- Protein
- 6.75 g
- Sacharidy
- 68 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 0.38 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45min
Rizoto s krémovou rukolou
40min
Rizoto s parmazánem
30min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Špenátové rizoto
30min
Rizoto s kari a mrkví
30min
Penne s lososem a bazalkovou smetanou
45min
Rizoto s dýní a taleggiem
45min
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40min
Smetanová vanilková zmrzlina (Gelato alla crema)
10hod. 15min
Omeleta s Parmazánem
45min
Penne s brokolicí, salsicciou a olivami
40min