Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů šalotky, napůl
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 150 gramů klobásy, syrové, zbavené střívka (např. salsiccia, talián)
- 130 gramů hrášku, zeleného, mraženého
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 50 gramů bílého vína
- 700 gramů vody
-
1
čajová lžička soli
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty - 30 gramů parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2155 kJ / 514 kcal
- Protein
- 14.15 g
- Sacharidy
- 72.58 g
- Tuk
- 18.19 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vejce s bylinkovou omáčkou a velikonočními sušenkami
50min
Hruškový kompot s lískovými oříšky
25min
Bramborové pyré s hráškem a mátou
45min
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50min
Slaný koláč s uzeným lososem a špenátem
2h 30min
Bramborová kaše (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35 Min
Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše
1h 30min
Čočkové stew s pancettou
1h
Rizoto s krémovou rukolou
40min
Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčičným máslem
50min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Rizoto s parmazánem
30min