Čokoládové pokušení

Oblíbenou chuť dezertů vytvoříte s Thermomixem® jako mávnutím kouzelného proutku. Objevte svět čokolády na Cookidoo®.

Lahodná čokoládová klasika

Život je jako bonboniéra

Domácí čokoláda je ideální pro každou příležitost. Čokoládové bonbony mohou doplnit šálek kávy, být zlatým hřebem večeře či skvělým dárkem pro přátele. S Thermomixem® v kuchyni máte jistotu, že budete kreativní. Rozpustit čokoládu při přiměřené teplotě, během pár vteřin nasekat oříšky, hravě emulgovat polevu ganache... Níže najdete inspiraci, jak začít.

Čokoládový dort pro každou příležitost

Odkud vaše čokoláda pochází?

Kakaovník roste v tropických oblastech Jižní Ameriky, Afriky a části Asie. Semena jeho plodů, kakaové boby, se po dlouhém a pečlivém procesu přetvářejí v čokoládové produkty. Boby, které farmáři oddělí od zbytků dužiny, procházejí nejprve fermentací. Následuje jejich sušení, pražení a drcení. Vzniklá hmota, nazývaná kakaová drť, se dále mele na kakaovou hmotu, ze které se oddělí kakaové máslo, a zbytek se rozemele na jemný kakaový prášek. Z různých kombinací čokoládové drti, kakaového másla, cukru a sušeného mléka se vyrábějí druhy čokolády, které známe: mléčná, hořká a bílá.

Oblíbené čokoládové kombinace

Více čokoládové inspirace z našich kolekcí

Čokoládu lze skvěle kombinovat s jinými příchutěmi

Přidejte do čokoládového dezertu maliny, hrušky, banány nebo pomeranče a vychutnejte si osvěžující dezert. Nasekané ořechy nebo hrubá mořská sůl, jimiž dezert ozdobíte, mu nejen dodají příjemnou křupavost, ale dále umocní chuť čokolády. Kombinace bílé čokolády s mandlemi a hruškami působí velmi elegantně, zatímco slaný karamel s čokoládou jako by byly jeden pro druhého stvořeny přímo v nebi... Najděte si, jak vyrobit úžasný karamel ve vlastní kuchyni.

Vše o karamelu

Lahodná čokoláda, kterou si vyrobíte doma

Lahůdky a mňamky