Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Čokoládový korpus
- 3 vejce
- 150 gramů krystalového cukru
- ¼ čajové lžičky soli
- 200 gramů másla
- 150 gramů hořké čokolády, na kousky
- 50 gramů vody
- 100 gramů hnědého cukru
- 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 200 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 70 gramů kakaového prášku
Čokoládový krém
- 100 gramů hořké čokolády, na kousky
- 20 gramů kakaového prášku
- 80 gramů másla, na kousky
- 1 špetka soli
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 350 gramů slazeného kondenzovaného mléka
Čokoládová ganache
- 150 gramů hořké čokolády, na kousky
- 250 gramů jahod
- 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 2556 kJ / 610 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 57 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 5.3 g
Alternativní recepty
Základní recept na makronky (krok za krokem)
1h 30min
Čokoládový dort
40 Min
Pink velvet dort
7 Std. 20 Min
Čokoládový dort
13h 45min
Linecké cukroví
2h 40min
Čokoládový dortík
12h 15min
Party dort s mini lízátky
2h 10min
Čokoládové muffiny
35 Min
Větrníky
1 Std.
Čokoládový dort se slaným karamelem
2h 40min
Red velvet cake
1h 45 min
Perníčky
1h 45 min