Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa choux
- 190 g farinha
- 20 g cacau em pó
- 120 g água
- 630 g leite
- 100 g manteiga
- 1 pitada de açúcar
- 1 pitada de sal
- 4 ovos batidos
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 150 g açúcar
- 2 ovos
- 2 gemas de ovo
- ½ c. chá de essência de baunilha
Cobertura de chocolate
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g água
- 50 g manteiga
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1154.2 kJ / 275.9 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 19.5 g
- Nasycený tuk
- 11.5 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 50.6 mg
Alternativní recepty
Massa choux
1h 30min
Garibaldis
5h
Creme de pasteleiro
15 Min
Profiteroles
1h 30min
Massa folhada de chocolate
1u. 40min
Mil-folhas de café
35 min
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Mini éclairs de framboesa
3 Std.
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Panettone com chocolate e laranja
2 Std. 45 Min
Tronco de Natal
45 min
Creme pasteleiro
15 Min