Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 250 g Milch
- 50 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 20 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt und ggf. 1-2 EL mehr für den Teig
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
Mandelfülle
- 250 g Mandeln
- 80 g Wasser
- 120 g Zucker
- 20 g Orangensaft
- 10 g Honig
Glasur und Fertigstellung
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 2 EL Milch, etwas mehr zum Bestreichen
- 150 g Staubzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1110 kJ / 265 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Heidelbeer-Zitronen-Zopf
3h
Mandelecken (Nussecken)
3h 30min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1sa 40 dk
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3sa 40 dk
Wiener Rehrücken
3sa 40 dk
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min