Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 150 g Milch
- 60 g Zucker
- 30 g frische Germ
- 100 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 g Weizenmehl, glatt
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen (z. B. Graumohn aus dem Waldviertel)
- 280 g Milch
- 30 g Rum (volitelně)
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 100 g Powidl
- 100 g Rosinen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Fertigstellung und Glasur
-
Rapsöl
nebo Kokosöl zum Einfetten - 1 Ei, verquirlt
- 2 - 3 geh. EL Staubzucker
- 2 TL Zitronensaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2060 kJ / 492 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 57 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 8 g
- Sodík
- 48 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Nusskipferl
2 godz.
Heidelbeerschnecken
2 godz. 30 min
Nussbeugerl
1h 55 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min