Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinade
- 800 g pork shoulder, boneless, diced (2 cm)
- 5 cardamom pods
- 5 cloves
- 4 fresh red chillies, halved
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 30 g white wine vinegar
- 15 g red wine vinegar
- 1 Tbsp fine sea salt
- ½ tsp ground turmeric
Curry
- 30 g vegetable oil
- 200 g onions, quartered
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 250 g ripe tomatoes, quartered
- 2 - 6 fresh bird's eye chillies, halved, to taste
- 1 tsp brown sugar
- 80 g water
- 5 g fresh coriander leaves, chopped
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Protein
- 27.1 g
- Sacharidy
- 8.6 g
- Tuk
- 18.7 g
Alternativní recepty
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Chicken Saag
50 Min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 Std. 40 Min
Beef Madras
1h 30min
Chicken Garam Masala
50 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Prawn Bhuna
30min
Jungli Laal Maas
5hod.
Madras Curry Powder
5min
Chicken and Mushroom Balti
50 Min
Kofta Curry
1 godz. 10 min