Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
nebo 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Protein
- 72.4 g
- Sacharidy
- 54.4 g
- Tuk
- 81.8 g
- Nasycený tuk
- 28.5 g
- Vláknina
- 10.7 g
- Sodík
- 1208.3 mg
Alternativní recepty
Cottage pie
1 godz. 30 min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 min
Pickled Grated Carrots (TM6)
45 min
Slow-cooked Beef and Baby Corn Stew with Rice
4h 20min
Penne with mussels
1h 5min
Herbes de Provence
5min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35 min
Lamb Meatballs
45 min
Beer batter fish
40 min
Fairy Cake Bouquet
1 Std. 50 Min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 godz. 10 min
Roast Chicken with Vegetables
1 godz. 10 min