Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Boden
- Butter zum Einfetten
- 6 Eier, getrennt
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 200 g Mandeln
- 60 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
-
50
g Rum
nebo 50 g Weinbrand
Belag
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Eierlikör, z.B. selbst gemacht (siehe Tipp)
-
80
g Schokoladenraspel (4 EL)
nebo 80 g Pistazien, gehackt (4 EL)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 18 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 2.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Schwarzwälder Kirschtorte
10 godz. 30 min
Donauwellen
2h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Elisenlebkuchen
5h
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Rotweingugelhupf
1h 40min
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Käse-Sahne-Torte
6h
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Marmorierter Eierlikörkuchen
1h 15min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7ωρ.