Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 240 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 150 g Zucker
- 200 g Trockenobst, z.B. Pflaumen, Rosinen, Aprikosen
- 2 EL Rum
- 250 g Quark
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- ½ TL Zimt
- 1 Ei
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Speisestärke
- 1 Pck. Backpulver
- 100 g Mandelstifte
- 50 g Puderzucker zum Bestäuben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 807 kJ / 193 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 Std.
Stollenhappen
50min
Mohnstollen
26 Std.
Rotweinstollen
48 Std.
Christstollen, klassisch
4h
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Elisenlebkuchen
5h
Christstollen
12h
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20 min
Pflaumen-Quark-Stollen
12h
Marmorierter Eierlikörkuchen
1h 15min