Kompatibilní verze
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Jelly
- unsalted butter, for greasing
- 4 gold strength gelatine leaves
- 220 g water, plus extra chilled water for soaking gelatine
- 300 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
- 1 pinch salt
- 1 tsp rose water
- 4 drops natural red food colouring (optional)
Cake
- 130 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 1 whole nutmeg
- 80 g pistachios
- 100 g dark chocolate
- 400 g raw almonds
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 180 g brown sugar
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 250 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 20 g icing sugar
- 20 g cornflour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2854.9 kJ / 679.7 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 60.5 g
- Tuk
- 43.9 g
- Nasycený tuk
- 13.3 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 61.5 mg
Alternativní recepty
Lemon cake
2 Std.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Chilli and apple jelly
4h 15min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20 min
Profiteroles
2 Std.
Nougat
3 Std. 45 Min
Gin and lime pie
3h 10min
Finger lime tarts
2 godz. 30 min
Impossible coconut pie
1 Std. 30 Min
Caribbean carrot cake
2h 10 min
Chocolate ganache
20 min
Orange and almond cake
2h 20 min