Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g ghee, plus extra, melted, for brushing (see Tips)
- 2 tbsp natural yoghurt
- 50 g water
- 1 tsp salt
Filling
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g potato, cut into cubes (3 cm)
- 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 100 g frozen green peas
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp black mustard seeds
- 10 - 20 fresh curry leaves
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tbsp lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 682.5 kJ / 162.5 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 17.5 g
- Tuk
- 8.6 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 275.5 mg
Alternativní recepty
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15 min
Vegetable chilli
50 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Rava idli
2h 40min
Samosas
1h 35 min
Parathas
1h 30min
Vegetable pilaf
1h
Biryani
1h 25min
Potato karakari
50 min
Roti
2 Std.