Vegetable filled pastries (Lukhmi)
TM6 TM5 TM31

Vegetable filled pastries (Lukhmi)

3.9 ( 11 hodnocení )

Suroviny

Pastry

  • 250 g plain flour plus extra for dusting
  • 80 g ghee plus extra, melted, for brushing (see Tips)
  • 2 tbsp natural yoghurt
  • 50 g water
  • 1 tsp salt

Filling

  • 8 sprigs fresh coriander leaves and stalks only
  • 100 g carrot cut into quarters
  • 100 g potato cut into cubes (3 cm)
  • 2 fresh green chillies trimmed and cut into halves
  • 100 g frozen green peas
  • 1 tbsp olive oil
  • 3 tsp ginger paste (see Tips)
  • 1 tsp black mustard seeds
  • 10 - 20 fresh curry leaves
  • 1 ½ tsp cumin seeds
  • ¼ tsp Kashmiri chilli powder
  • 1 ½ tbsp lemon juice
  • ¼ - ½ tsp salt

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
162.5 kcal / 682.5 kJ
Protein
3.8 g
Tuk
8.6 g
Sacharidy
17.5 g
Vláknina
2.5 g
Nasycený tuk
4.2 g
Sodík
275.5 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty