Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g ghee, plus extra, melted, for brushing (see Tips)
- 2 tbsp natural yoghurt
- 50 g water
- 1 tsp salt
Filling
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g potato, cut into cubes (3 cm)
- 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 100 g frozen green peas
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp black mustard seeds
- 10 - 20 fresh curry leaves
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tbsp lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 682.5 kJ / 162.5 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 17.5 g
- Tuk
- 8.6 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 275.5 mg
Alternativní recepty
Sabji (vegetable) curry
30 min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15 min
Sambhar
1h 30min
Pittu
3 Std.
Lentil curry (dahl)
30 min
Cheese and spring onion galette
1h 15 min
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Potato karakari
50 min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Masala bread rolls
1h 15 min
Durban naan
1h 45 min
Roti
2h