Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 250 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 700 g mąki pszennej
- 2 czubate łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 6 łyżek mleka
- 50 g miodu, płynnego
- 50 g miodu
- mąka pszenna, do oprószenia
Wierzch
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g orzechów włoskich, łuskanych
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki miodu
Masa budyniowa
- 750 g mleka, w temp. pokojowej
- 70 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 40 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 żółtka
- 1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2378.3 kJ / 568.4 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 68.6 g
- Tuk
- 29.2 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 233.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6h 30 min
Ciasto wielkanocna krówka
7h
Przekładaniec na bogato
2u. 35min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Sernik tiramisu
12h 15min
Malinowa chmurka
12h 5min
Sernik rosa
1h 30 min
Kopiec kreta
3h 20min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Karpatka
5h