Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 250 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 700 g mąki pszennej
- 2 czubate łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 6 łyżek mleka
- 50 g miodu, płynnego
- 50 g miodu
- mąka pszenna, do oprószenia
Wierzch
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g orzechów włoskich, łuskanych
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki miodu
Masa budyniowa
- 750 g mleka, w temp. pokojowej
- 70 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 40 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 żółtka
- 1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2378.3 kJ / 568.4 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 68.6 g
- Tuk
- 29.2 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 233.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Malinowa chmurka
12 Std. 5 Min
Ciasto leśny mech
3 Std. 20 Min
Karpatka
5h
Sernik rosa
1 Std. 30 Min
Ciasto Rafaello
8j 30 menit
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Przekładaniec na bogato
2h 35min
Ciasto wielkanocna krówka
7 Std.