Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 230 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do posypania blatu
- 4 żółtka
- 20 g masła
-
10
g rumu
nebo 10 g spirytusu rektyfikowanego 96% lub wódki - 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- 1 szczypta soli
- 1 białko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
- 400 - 500 g oleju do smażenia
- 4 łyżeczki cukru pudru, do posypania
- 10 łyżeczek dżemu, wiśniowego lub truskawkowego
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1161.6 kJ / 277.6 kcal
- Protein
- 1.9 g
- Sacharidy
- 11.4 g
- Tuk
- 25.1 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.3 g
- Sodík
- 15.5 mg
Alternativní recepty
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 Std. 15 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2u. 30min
Pączki
1 Std. 20 Min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Oponki serowe
45 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 Std. 15 Min
Pierogi z serem i jagodami
1 Std. 15 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Trdelník
2u. 30min
Pierogi z mięsem
1 Std.