Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů škvarků
- 250 gramů mléka
- 1 rovná polévková lžíce cukru, krupice
- 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 3 polévkové lžíce vepřového sádla
- 500 gramů hladké mouky, plus extra na posypání těsta
- 5 žloutků
- ½ čajové lžičky soli (viz tip)
- 1 polévková lžíce kmínu, celého
- ½ polévkové lžíce hrubé soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 731 kJ / 174 kcal
- Protein
- 15.08 g
- Sacharidy
- 16.46 g
- Tuk
- 5.5 g
- Vláknina
- 0.66 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hluchec
2h
Bramborové knedlíky
1 Std. 50 Min
Šunková pěna
5 Min
Sýrové rohlíčky s česnekem
1u. 40min
Boží milosti
30 min
Škvarková pomazánka
5 Min
Škvarkoví šneci se zelím
1 Std. 5 Min
Pražský koláč
1 Std. 25 Min
Čabajská pomazánka
15 Min
Vdolečky s povidly
1h 30min
Pomazánka z čabajky nebo loveckého salámu
5 Min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2 godz. 5 min