Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 250 gramů hladké mouky
- 130 gramů mléka
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 1 polévkovou lžíci másla, rozpuštěného
Náplň
- 400 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců
- 1 polévková lžíce másla, rozpuštěného, plus extra na potření závinu
- 50 gramů mandlí, mletých
- 2 polévkové lžíce rozinek
- 1 polévková lžíce skořice, mleté
- 1 polévková lžíce cukru
- moučkový cukr, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Protein
- 2.9 g
- Sacharidy
- 13.1 g
- Tuk
- 8.8 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vánočka
1sa 30 dk
Linecké cukroví
2 Std. 40 Min
Jablečný závin
1h 20min
Bramborové knedlíky
1h 50min
Třešňovo-jablečný džem
1 godz.
Pudingovo-mandlové řezy
2 godz. 30 min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25 min
Jablečný koláč
1 godz.
Mřížkový jablečný koláč
1h 25 min
Moravské zelí
25 min
Makový závin
1h 50min