Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 250 gramů hladké mouky
- 130 gramů mléka
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 1 polévkovou lžíci másla, rozpuštěného
Náplň
- 400 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců
- 1 polévková lžíce másla, rozpuštěného, plus extra na potření závinu
- 50 gramů mandlí, mletých
- 2 polévkové lžíce rozinek
- 1 polévková lžíce skořice, mleté
- 1 polévková lžíce cukru
- moučkový cukr, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Protein
- 2.9 g
- Sacharidy
- 13.1 g
- Tuk
- 8.8 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborový koláč s jablky
1h
Bramborové knedlíky
1h 50 min
Jablečný závin
1 godz. 20 min
Linecké cukroví
2h 40min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 min
Hruškový štrúdl (bez cukru)
1h 5min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25min
Piškotová roláda s citrónovým krémem
3h
Palačinky s tvarohem
25 Min
Vánočka
1 Std. 30 Min
Tvarohové koláčky (kynuté)
1h
Makový závin
1h 50 min