Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 sapateira cozida (fêmea c/ 700 g aprox.)
- 20 g sobras de pão s/ côdea
- 10 g salsa
- 400 g água
- ½ c. chá de sal
- 2 ovos
- 50 g pickles
- 20 g cerveja
- 1 c. chá de molho inglês
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 10 g mostarda de Dijon
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- ½ c. chá de açúcar amarelo
- 50 g maionese
- 20 g crème fraîche
- Pão cortado em fatias finas, torrado q.b. p/ servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 123 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 8 g
Alternativní recepty
Açorda de marisco
30 min
Sapateira recheada
5min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1h 5 min
Camarões à guineense
25 min
Sapateiras gratinadas
40 min
Escabeche de pernil - TM31
10 Std.
Bacalhau com espargos e camarão
1h
Lingueirão à Bulhão Pato
2h 20 min
Recheio de sapateira
1h 15 min
Creme de marisco
50 min
Choquinhos salteados com batata a murro
1h
Amêijoas à Bulhão Pato
2 godz. 40 min