
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů šalotky (cca 2 šalotky)
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje (cca 30 gramů)
- 2 polévkové lžíce limetkové šťávy (cca 20 gramů)
- 1 čajová lžička čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky (cca 40 gramů)
- 1 vrchovatá polévková lžíce čerstvého koriandru
- 15 - 20 velkých čerstvých krevet (cca 300 gramů)
- 300 gramů vody
- 1 špetka soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 93 kcal / 389 kJ
- Protein
- 7.33 g
- Tuk
- 5.33 g
- Sacharidy
- 2.45 g
- Vláknina
- 2.26 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
30min
Thajský nudlový salát s hovězím masem
25min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1hod. 25min
Holandská omáčka
15min
Restované krevety
15min
Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka
1hod. 15min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45min
Středomořská kuřecí křidélka s bylinkovo-pomerančovou rýží
1hod.
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2hod. 5min
Toust s avokádem a vejcem Benedikt
30min