
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlík
- 150 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
- 20 gramů čerstvého droždí
- 1 vejce
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce oleje na vymazání Varoma mísy
Segedínský guláš
- 30 gramů cibule napůl
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 500 gramů vepřového masa, bez kosti na kostky (3 x 3 cm)
- 2 čajové lžičky mletého kmínu
- 2 - 3 polévkové lžíce červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 1 čajová lžička nového koření
- 2 čajové lžičky soli
- 500 gramů kysaného zelí
- 800 gramů vody
-
1
kostka masového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty domácí, masové - 200 gramů smetany (31% tuku)
- 40 gramů hladké mouky
- směs bylinek, čerstvých na ozdobu (dle chuti)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 915 kcal / 3829 kJ
- Protein
- 38 g
- Tuk
- 53 g
- Sacharidy
- 70 g
Alternativní recepty
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1hod. 30min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1hod. 40min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Katův šleh
35min
Guláš z vepřové panenky
40min
Sekaná s bramborami
1hod.
Gulášová polévka
1hod. 5min
Zelňačka
25min
Bramborový guláš s párkem
40min