![Jemný segedínský guláš s knedlíkem Jemný segedínský guláš s knedlíkem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/429C6D24-AAF2-4A39-AFFB-BC5AE519E5C8/Derivates/71CE1054-967F-4302-B8CF-99765192D966.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlík
- 150 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
- 20 gramů čerstvého droždí
- 1 vejce
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy
Segedínský guláš
- 30 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 500 gramů vepřového masa, bez kosti, na kostky (3 x 3 cm)
- 2 čajové lžičky mletého kmínu
- 2 - 3 polévkové lžíce červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 1 čajová lžička nového koření
- 2 čajové lžičky soli
- 500 gramů kysaného zelí
- 800 gramů vody
-
1
kostka masového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, domácí, masové - 200 gramů smetany (31% tuku)
- 40 gramů hladké mouky
- směs bylinek, čerstvých, na ozdobu (dle chuti)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3829 kJ / 915 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 53 g
Alternativní recepty
Pivní maso se šťouchanými bramborami
1 Std.
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40 Min
Vepřové maso na česneku se zeleninou a bramborami
1 Std.
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55 min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1 Std. 30 Min
Novoroční bramborový guláš
1 godz. 5 min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1 Std. 20 Min
Roštěnky s bramborami
1 Std. 20 Min
Zelňačka
25min
Bramborový guláš s párkem
40 Min
Katův šleh
35 Min