Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 6 kusů pepře, celého, barevného
- 3 kusy nového koření
- 250 gramů kyselého zelí
- 800 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
- 50 gramů smetany
- 50 gramů mléka
- 3 kusy párků nebo klobás, jemných, na kolečka
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Protein
- 9.7 g
- Sacharidy
- 7.1 g
- Tuk
- 21.1 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Kulajda
40 Min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Fazolková polévka
35min
Česneková polévka
20 Min
Čočková polévka
1h 35min
Gulášová polévka
1h 5min
Moravské zelí
25 Min
Koprová omáčka
20 Min
Frankfurtská polévka
30min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Bramborový guláš s párkem
40 Min