Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule, na čtvrtky
- 20 gramů másla
- 10 gramů olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 50 gramů bílého vína
- 20 gramů hříbků, sušených, namočených na 10 minut ve vlažné vodě a vymačkaných
- 700 gramů vody
-
1
čajová lžička soli
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty - 120 gramů šunky, na kousky
- 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 40 gramů parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2133 kJ / 509 kcal
- Protein
- 16.4 g
- Sacharidy
- 69.63 g
- Tuk
- 17.9 g
- Vláknina
- 1.05 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny penne s houbami
35 Min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Kuřecí kousky s mandlemi a rýží
50 Min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1 godz.
Hořčičná vejce s vařenými bramborami
1 Std. 5 Min
Těstoviny á la Carbonara pro dva
22min
Zapečené krémové těstoviny s uzenou panenkou
1 godz.
Špenátové rizoto
30 Min
Houbovo-smetanová omáčka
30 Min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 Min