
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule na čtvrtky
- 20 gramů másla
- 10 gramů olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 50 gramů bílého vína
- 20 gramů hříbků, sušených namočených na 10 minut ve vlažné vodě a vymačkaných
- 700 gramů vody
-
1
čajová lžička soli
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty - 120 gramů šunky na kousky
- 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 40 gramů parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 509 kcal / 2133 kJ
- Protein
- 16.4 g
- Tuk
- 17.9 g
- Sacharidy
- 69.63 g
- Vláknina
- 1.05 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Houbové rizoto
40min
Zapečené brambory s kysaným zelím a uzeným masem
1hod. 20min
Těstoviny á la Carbonara pro dva
22min
Nudle s růžovozelenou omáčkou
20min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45min
Kuře s těstovinami orzo a pestem
30min
Smetanové rizoto s modrým sýrem a ořechy
30min
Rizoto s uzeným sýrem
35min
Kuře v krémové hořčičné omáčce
40min
Špenátové rizoto
30min
Špagety Carbonara
35min
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30min