Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů bílé quinoy
- 700 gramů vody
- 60 gramů plocholisté petrželky, omyté a dobře osušené
- 20 gramů čerstvé máty, omyté a dobře osušené
- ½ citrónu, jen kůra, bez bílé dužiny
- 50 gramů červené cibule, na kousky
- 80 gramů pistáciových oříšků, neslaných, loupaných
- 4 rajčata, oválná, bez semínek, nakrájená nadrobno
- 20 gramů citrónové šťávy (cca z ½ citrónu)
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1205 kJ / 286 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1 godz.
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30min
Ratatouille
40 Min
Fermentovaná červená pšenice a houby
Žádné hodnocení
Flan z kozího sýru s jogurtovou omáčkou a pórkem
Žádné hodnocení
RAW burgery se sušenými rajčaty
20 godz. 5 min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1 godz.
Hummus
5min
Mexický quinoa salát
30min
Tahini
25 Min
Fazolový salát s quinoou a sýrem
35 Min
Bolognese classico
5h