
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů bílé quinoy
- 700 gramů vody
- ¼ červené papriky bez semínek, na kousky
- 3 - 4 cherry rajčata napůl
- 1 mango, zralé dužina, na kostky (1x1 cm)
- 2 snítky čerstvé máty pouze lístky
- 4 snítky čerstvého koriandru pouze lístky
- ¼ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 - 2 špetky mořské soli podle chuti
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře podle chuti
- 1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy (1 citrón), podle chuti
- 2 čajové lžičky extra panenského olivového oleje
- 200 gramů bílé cizrny, konzervované propláchnuté a scezené
- 40 gramů goji předem namočené na 5–10 minut ve vodě, aby změkla, okapané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 443 kcal / 1859 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 10.5 g
- Sacharidy
- 66 g
- Vláknina
- 10.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1hod. 35min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1hod.
Kokosová quinoa s pečeným mangem
30min
Quinoa tabouleh
12hod. 40min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1hod.
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1hod.
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Mexický quinoa salát
30min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min