Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů bílé quinoy
- 700 gramů vody
- ¼ červené papriky, bez semínek, na kousky
- 3 - 4 cherry rajčata, napůl
- 1 mango, zralé, dužina, na kostky (1x1 cm)
- 2 snítky čerstvé máty, pouze lístky
- 4 snítky čerstvého koriandru, pouze lístky
- ¼ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 - 2 špetky mořské soli, podle chuti
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře, podle chuti
- 1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy (1 citrón), podle chuti
- 2 čajové lžičky extra panenského olivového oleje
- 200 gramů bílé cizrny, konzervované, propláchnuté a scezené
- 40 gramů goji, předem namočené na 5–10 minut ve vodě, aby změkla, okapané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1859 kJ / 443 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 66 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 10.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špaldový salát
20 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30min
Quinoa tabouleh
12h 40 min
Hummus s medvědím česnekem
15min
Tilápie s červeným kari
40min
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35 Min
Mexický quinoa salát
30min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25min
Šunkovo-sýrové quinoa muffiny
55 Min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min