Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů sušených těstovin, kolínek
- voda na vaření těstovin
- 2 čajové lžičky soli
- 100 gramů parmazánu, na kousky
- 200 gramů čedaru, na kousky
- 200 gramů ementálu, na kousky
- 50 gramů másla, na kousky
- 35 gramů hladké mouky
- 400 gramů mléka
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 ½ čajové lžičky dijonské hořčice
- ¾ čajové lžičky mletého černého pepře
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 2 špetky mletého muškátového oříšku
- 20 - 25 gramů strouhanky, podle chuti
- 40 gramů másla, na malé vločky (cca 1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3822 kJ / 913 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 53 g
- Vláknina
- 4.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečené brambory s gorgonzolovou omáčkou
40 Min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30min
Pizza muffiny
1 Std.
Tresčí minifishcakes s hráškem
1h 10min
Španělská bramborová omeleta
40 Min
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30 Min
Placky ze čtyř druhů sýru
40 Min
Farfalle ai quattro formaggi
25 Min
Trojbarevné cupcaky
2h
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a chorizem
30 Min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1h 15min
Lasagne bolognese
2h 30min