Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
nebo 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 150 - 200 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego w plastry
- 140 g wody, letniej
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) -
240
g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
nebo 240 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu - 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g cebuli, pokrojonej w 5 mm piórka
- 4 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry
- 40 g oliwy z oliwek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2352.7 kJ / 562.3 kcal
- Protein
- 25.9 g
- Sacharidy
- 56.6 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 10.6 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 1431.9 mg
Alternativní recepty
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Pamoczka grodzieńska
5 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Pizza Capricciosa
1h 40 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 Std. 10 Min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1h 40 min
Pizza sycylijska
2 Std. 5 Min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min