![Sos serowy Mornay Sos serowy Mornay](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E3F133A-87E6-4FCA-9DDB-B824FC316587/Derivates/C8DD9907-5FB8-4A19-A850-17F4B2A32A6D.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 500 g mleka
- 30 g masła
- 30 g mąki pszennej
- 2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 833 kJ / 199 kcal
- Protein
- 9.7 g
- Sacharidy
- 10.6 g
- Tuk
- 13.3 g
- Vláknina
- 0.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krem z parmezanu
10 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Majonez curry
10 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Sos serowy roquefort
20min
Sos currywurst
25 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos beszamelowy
15min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Sos z sera cheddar
20min
Dip serowy
10 min