Zařízení & příslušenství
Sos serowy Mornay
Příprava 5min.
Celkový 10min.
4 porcje
Suroviny
-
80 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
30 g masła
-
30 g mąki pszennej
-
2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porcję
Protein
9.7 g
Kalorie
833 kJ /
199 kcal
Tuk
13.3 g
Vláknina
0.2 g
Sacharidy
10.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
PRZEPISY NA POWITANIE
19 recepty/-ů
Polsko
Polsko
Mohlo by se vám také líbit...
Remoulade
10min.
Makaron z sosem z trzech serów
15min.
Sos maltański
10min.
Kremowe aïoli na żółtkach
10min.
Sos curry
30min.
Sos serowy roquefort
20min.
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min.
Sos cebulowy (sos soubise)
30min.
Sos z sera cheddar
20min.
Sos miodowo-musztardowy
10min.
Sos salvitxada
1hod. 25min.
Kluski francuskie z Varomy
20min.