Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spód z herbatników
- 100 g herbatników np. maślanych
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 szczypta soli
Gruszki z szafranem
- 300 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100
g wody
nebo 100 g białego wina - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 2 - 3 szczypty szafranu
- 1 - 2 łyżeczki brązowego cukru
Krem
- 250 g mleka
- 80 g cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g)
- 300 g śmietany, 18% tłuszczu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1171.8 kJ / 279.9 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 33.5 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 164.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Deser z kaszy manny
20min
Pudding migdałowy
30min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1h 20min
Serniczki z wiśniami
45min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min
Deser twarogowy z mango
15min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min