Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 350 g karkówki wieprzowej, chudej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonej
- 650 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
- 1 jajko
- 2 płaskie łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- olej, do posmarowania folii
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 594.5 kJ / 142 kcal
- Protein
- 15.8 g
- Sacharidy
- 1.1 g
- Tuk
- 8.3 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Sodík
- 396.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pasztet z piersi indyka
2 Std.
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Schab chrzanowy
2hod. 30min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2hod. 30min
Klops z papryką i jajkiem
1 Std. 40 Min
Pieczeń rzymska
1h 25min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min