Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g carrot
Shao Mai Dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (volitelně)
- 270 g peeled, raw prawns, fresh or frozen
- 1 Tbsp sugar
- 2 Tbsp light sesame oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.2 g
Alternativní recepty
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1h 15min
Kung Pao Prawns
45min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Char Siu Marinade
10min
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1h 15min
Korean Fried Chicken
3h 10 min.
Stir-fried Clams
35min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30min
Prawn Dumplings
1h 15min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25min