Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 150 g tomatoes, quartered
- 50 g fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 15 g galangal (Thai ginger), fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 8 fresh makrut lime leaves
- 100 g Thai chilli sauce, hot
- 2 fish stock cube (for 0.5 l)
- 1000 g water
- 250 g fish fillets (e.g. red snapper, sea bream, monkfish), cut in pieces
- 120 g fresh oyster mushrooms, halved
- 20 g palm sugar
- 100 g fresh clams
- 250 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 20 g fish sauce
- 20 g lime juice
- 3 spring onions, thinly sliced (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Green Curry Chicken
55 min
Curry Fish
35 Min
Tom Yum Goong
30 min
Nyonya Steamed Fish
45min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1 godz. 15 min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Sambal Belacan
10 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 Min
Monkfish and prawn soup
1 godz.
Hot and Sour Prawn Soup
15 min