Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 150 g tomatoes, quartered
- 50 g fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 15 g galangal (Thai ginger), fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 8 fresh makrut lime leaves
- 100 g Thai chilli sauce, hot
- 2 fish stock cube (for 0.5 l)
- 1000 g water
- 250 g fish fillets (e.g. red snapper, sea bream, monkfish), cut in pieces
- 120 g fresh oyster mushrooms, halved
- 20 g palm sugar
- 100 g fresh clams
- 250 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 20 g fish sauce
- 20 g lime juice
- 3 spring onions, thinly sliced (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Tom Yum with Prawns
25min
Mushroom Broth
30min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Pork and Mushroom Broth
1 Std. 25 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1h 15min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Aubergine Bhurta
30min
Sambal Petai Prawns
20min