Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Galantyna z kurczaka
- 150 g papryki, mieszanej (np. czerwonej, zielonej, żółtej), pokrojonej na kawałki
- 300 g piersi z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 300 g udek z kurczaka, bez skóry i kości (z ok. 500 g udek z kurczaka), pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki soli ziołowej
nebo 1 łyżeczka soli plus 1 łyżeczka suszonych ziół mieszanych - 500 g wody
Sos koperkowo-jogurtowy
- 10 - 15 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 300 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 2 szczypty soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 2 g
- Vláknina
- 0.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Pieczeń rzymska
1h 25min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min