Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Galantyna z kurczaka
- 150 g papryki, mieszanej (np. czerwonej, zielonej, żółtej), pokrojonej na kawałki
- 300 g piersi z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 300 g udek z kurczaka, bez skóry i kości (z ok. 500 g udek z kurczaka), pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki soli ziołowej
nebo 1 łyżeczka soli plus 1 łyżeczka suszonych ziół mieszanych - 500 g wody
Sos koperkowo-jogurtowy
- 10 - 15 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 300 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 2 szczypty soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 2 g
- Vláknina
- 0.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Kiełbasa słoikowa
26h 30min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 Std.
Pieczeń rzymska
1 Std. 25 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 Std. 25 Min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasta z wędliny
10 Min