Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Jabłka na parze
- 4 jabłka (ok. 150 g każde) (np. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), obrane lub nieobrane
- 2 - 3 łyżki soku z cytryny (25 g)
- 500 g wody
Cydrowy sos zabajone
- 50 g cukru
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 160 g wytrawnego cydru
-
2
łyżeczki cukru cynamonowego, do posypania jabłek
nebo 1 łyżeczka cynamonu, mielonego, do posypania jabłek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 2.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
20min
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Chłodnik wiśniowy
1 godz. 20 min
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Deser z kaszy manny
20min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Zabajone
15min
Mleczna pianka
3h 10min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min
Pstrąg w sosie holenderskim
1h 5 min