Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem

Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem

4.0 2 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 20min.
4 porce

Suroviny

Těsto na flammkuchen
  • 230 gramů hladké mouky plus extra pro vysypání
  • 30 gramů olivového oleje
  • 120 gramů vody
  • ½ čajové lžičky soli
Citrónový olej a obloha
  • 40 gramů olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce čerstvé meduňky plus extra pro servírování
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
  • 500 gramů vody
  • 1 ¼ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky cukru
  • 500 gramů zeleného chřestu odříznuté dřevnaté konce a nakrájené podélně na proužky
  • 200 gramů crème fraîche
  • ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
  • 4 - 8 plátků sušené šunky dle chuti

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 13 g
Kalorie 2293 kJ / 548 kcal
Tuk 33 g
Vláknina 4.1 g
Sacharidy 48 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...