Zařízení & příslušenství
Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 20min.
4 porce
Suroviny
Těsto na flammkuchen
-
230 gramů hladké mouky plus extra pro vysypání
-
30 gramů olivového oleje
-
120 gramů vody
-
½ čajové lžičky soli
Citrónový olej a obloha
-
40 gramů olivového oleje
-
2 polévkové lžíce čerstvé meduňky plus extra pro servírování
-
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
-
1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
-
500 gramů vody
-
1 ¼ čajové lžičky soli
-
½ čajové lžičky cukru
-
500 gramů zeleného chřestu odříznuté dřevnaté konce a nakrájené podélně na proužky
-
200 gramů crème fraîche
-
¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
-
4 - 8 plátků sušené šunky dle chuti
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
13 g
Kalorie
2293 kJ /
548 kcal
Tuk
33 g
Vláknina
4.1 g
Sacharidy
48 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Chřest
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Mandlové pyré
2hod. 15min.
Mrkvový RAW dort s kešu krémem
55min.
Velikonoční bochánky
2hod. 50min.
Louhovaná srdíčka
1hod.
Hříbkové máslo
4hod.
Limoncello
192hod. 30min.
Krabí balíčky
Žádné hodnocení
Chřestovo-sýrový quiche
1hod. 10min.
Mandlovo-vanilkový dort
2hod.
Focaccia s bramborami a rozmarýnem
1hod. 35min.
Kašmírská rýže
30min.
Amor polenta
1hod. 5min.