Kompatibilní verze
Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto na flammkuchen
- 230 gramů hladké mouky, plus extra pro vysypání
- 30 gramů olivového oleje
- 120 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli
Citrónový olej a obloha
- 40 gramů olivového oleje
- 2 polévkové lžíce čerstvé meduňky, plus extra pro servírování
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
- 500 gramů vody
- 1 ¼ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky cukru
- 500 gramů zeleného chřestu, odříznuté dřevnaté konce a nakrájené podélně na proužky
- 200 gramů crème fraîche
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 4 - 8 plátků sušené šunky, dle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 33 g
- Vláknina
- 4.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rajčatová focaccia (bez lepku)
Žádné hodnocení
Shot Bounty®
Žádné hodnocení
Carpaccio z červené řepy (TM6)
Žádné hodnocení
Věnec z listového těsta s pečenou zeleninou
1h 40min
Lososová klobása s tymiánem
3 Std. 15 Min
Mango lasi pralinky
Žádné hodnocení
Červená thajská kari pasta
15min
Taštičky plněné králíkem, nakládaná hořčice
3h 5min
Čokoládový sorbet se sladkým mátovým pestem
4h 20min
Drůbeží terina s citrónem a tymiánem
Žádné hodnocení
Mousse ze tří druhů čokolády
4h 30 min
Avokádová krémová polévka
15min