Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem
TM5 TM6

Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem

4.0 (2 hodnocení)

Suroviny

Těsto na flammkuchen

  • 230 gramů hladké mouky, plus extra pro vysypání
  • 30 gramů olivového oleje
  • 120 gramů vody
  • ½ čajové lžičky soli

Citrónový olej a obloha

  • 40 gramů olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce čerstvé meduňky, plus extra pro servírování
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
  • 500 gramů vody
  • 1 ¼ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky cukru
  • 500 gramů zeleného chřestu, odříznuté dřevnaté konce a nakrájené podélně na proužky
  • 200 gramů crème fraîche
  • ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
  • 4 - 8 plátků sušené šunky, dle chuti

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2293 kJ / 548 kcal
Protein
13 g
Sacharidy
48 g
Tuk
33 g
Vláknina
4.1 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty