Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 250 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Mohn-Aprikosen-Füllung und Fertigstellung
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Mohn
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Milch
- 40 g Hartweizengrieß
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- Kaffeesahne zum Bestreichen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 777 kJ / 186 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Panforte de Siena
2h
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2h 45min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2h 30min
Apfel-Striezel
2h 20min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Gedrehter Hefezopf
2h
Watruschki
1h 40min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h
Scharlotka
2h
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min