Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 1000 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 500 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eigelb (Kl. M)
- 100 g Wasser, eiskalt
Füllung
- 1200 g Quitten, geschält, geviertelt, entkernt
- 50 g Zitronensaft
- 100 g Zucker
- 1 Orange, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgespresst
- 500 g Äpfel, geschält, geviertelt, entkernt
- ½ TL Zimt
Belag
- 30 g Butter, kalt, in Flöckchen
- 50 g Zucker
- 50 g Mandelstifte
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2438 kJ / 582 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 75 g
- Tuk
- 26 g
Alternativní recepty
Rhabarber-Cranberry-Tarte
2h 30min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Quitten-Tarte
50 min
Quittenkonfekt
1h 25min
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Nougateis mit Quittenkompott
12h
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Zwetschgenmus
1h
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min