![Sarmale cu păsat, cu sos de ciuperci Sarmale cu păsat, cu sos de ciuperci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/588D9FE2-6783-46BF-8CFA-4138C14D1929/Derivates/6CAD1BD3-1DDC-4E33-91A2-52A27B9DF865.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sarmalele cu păsat
-
250
g păsat
nebo 250 g bulgur - 1200 g apă
- 6 - 12 frunze de varză creață (6 frunze mari sau 12 frunze mici)
- 180 g ceapă, tăiată jumătăți
- 2 căței de usturoi
- 200 g ciuperci proaspete (ex. champignon, ciuperci de pădure, shiitake)
- 20 g unt, nesărat sau sărat
- 1 - 1 ½ linguriță sare
- ½ - ¾ linguriță piper negru măcinat
Sosul
- 30 g unt, nesărat sau sărat
- 80 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- ½ - ¾ linguriță sare
- ¼ - ½ linguriță piper negru măcinat
- Nutriční hodnoty
- na 1 porție
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Chifteluțe în sos de roșii, gătite lent
3h 40 min
Supă de primăvară cu legume
35min
Splash cu lemon grass și litchi
Žádné hodnocení
Supă cremoasă de roșii
Žádné hodnocení
Escalop de vițel cu reducție de căpșune
Žádné hodnocení
Bolul cu tofu, legume și sos dulce-acrișor
Žádné hodnocení
Praz gratinat cu sos béchamel
1hod. 15min
Pateu țărănesc
48 godz.
Carne de porc cu orez glutinos, la aburi (Budinci de orez)
2h 30min
Supă de pui cu găluști de pâine
1h 5min
Dulceață de ardei iuți
35min
Fasole boabe gătită lent
14h 40min