
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sarmalele cu păsat
-
250
g păsat
nebo 250 g bulgur - 1200 g apă
- 6 - 12 frunze de varză creață (6 frunze mari sau 12 frunze mici)
- 180 g ceapă tăiată jumătăți
- 2 căței de usturoi
- 200 g ciuperci proaspete (ex. champignon, ciuperci de pădure, shiitake)
- 20 g unt, nesărat sau sărat
- 1 - 1 ½ linguriță sare
- ½ - ¾ linguriță piper negru măcinat
Sosul
- 30 g unt, nesărat sau sărat
- 80 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- ½ - ¾ linguriță sare
- ¼ - ½ linguriță piper negru măcinat
- Nutriční hodnoty
- na 1 porție
- Kalorie
- 283 kcal / 1185 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 12 g
- Sacharidy
- 34 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Vinete în sos de nucă de cocos și arahide cu orez basmati
Žádné hodnocení
Mămăligă
40min
Rote Grutze (budincă de fructe de pădure)
2hod. 20min
Mini tarte cu limetă și bezea
Žádné hodnocení
Semisferă cu vanilie și caramel
6hod. 25min
Fasole verde sous-vide
1hod. 20min
Tocăniță de porc cu ardei
40min
Tocană de miel
1hod. 45min
Supă de primăvară cu legume
35min
Ardei umpluți, cu orez și sos de roșii
1hod.
Supă cu mazăre uscată
1hod. 25min
Tocăniță de fasole cu perișoare
45min