Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sarmalele cu păsat
-
250
g păsat
nebo 250 g bulgur - 1200 g apă
- 6 - 12 frunze de varză creață (6 frunze mari sau 12 frunze mici)
- 180 g ceapă, tăiată jumătăți
- 2 căței de usturoi
- 200 g ciuperci proaspete (ex. champignon, ciuperci de pădure, shiitake)
- 20 g unt, nesărat sau sărat
- 1 - 1 ½ linguriță sare
- ½ - ¾ linguriță piper negru măcinat
Sosul
- 30 g unt, nesărat sau sărat
- 80 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- ½ - ¾ linguriță sare
- ¼ - ½ linguriță piper negru măcinat
- Nutriční hodnoty
- na 1 porție
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Gulaș de vită cu găluști de pâine
1 godz. 30 min
Sarmale
1 Std. 50 Min
Brunch franțuzesc
Keine Bewertungen
Pizza cu făină de alac, andive și brânză Taleggio
Keine Bewertungen
Chili con carne
40 min
Gnocchi tricolore
35 min
Pateu țărănesc
48h
Varză și costițe gătite lent
12h 20min
Cozonac de carne bavarez
4h 30min
Suc pentru protecție celulară
10min
Tocană de fasole albă și usturoi
50 min
Borș rusesc
50 min