
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1500 g whole chicken with skin and bone, cut in 16 pieces
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt
- 220 g water
- 1 tsp tamarind paste
- 15 dried chillies deseeded, soaked to soften
- 4 garlic cloves
- 80 g shallots
- 1 stalk fresh lemongrass white part only
- 2 ½ cm fresh ginger
- 2 ½ cm fresh galangal
- 80 g cooking oil
- 200 g tomato purée
- 2 tbsp sugar
- 120 g yellow onions cut in slices
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 189 kcal / 791 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 12 g
- Sacharidy
- 14 g
- Vláknina
- 1.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Char Kway Teow
15min
Nasi Lemak
45min
Masala Squid
25min
Sambal Belacan
10min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1hod. 20min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Chicken Rendang
45min
Nasi Lemak
45min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min