Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Coconut milk rice
- 1100 g water
- 350 g rice, washed and drained
- 200 g coconut milk, room temperature
- 20 g fresh ginger root, smashed
- 3 pandan leaves, tied into knots
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only and sliced
- 1 ½ tbsp salt
- 4 eggs
Sambal ikan bilis
- 20 g tamarind paste
- 100 g water
- 40 - 80 g dried chillies, large and mild heat, deseeded and soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 150 g shallots
- 40 g vegetable oil
- 20 g light soy sauce
- 40 g sugar
- 1 tsp salt
- 60 g fried ikan bilis (dried anchovies)
- 200 g onions (approx. 2 onions), thinly sliced
- 1 cucumber, sliced, to garnish
- unsalted peanuts, unsalted, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3704 kJ / 885 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 99 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Sambal Belacan
10 min
Char Kway Teow
15 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min