Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g mee hoon (rice vermicelli) (see tips)
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 100 g shallots
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 80 g cooking oil
- 500 g water
- 70 g light soy sauce
- 2 tbsp fermented soybean paste (taucu)
- 250 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 1 egg omelette, cut in thin strips, to garnish
- 1 firm bean curd (tau kwa), pan-fried, cut in cubes, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin slices, to garnish
- 3 calamansi limes, cut in halves, to garnish
- 2 tbsp deep fried shallots, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 59 g
- Tuk
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Nasi Lemak
45min
Chicken porridge with century egg
30 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Sambal Belacan
10 min
Nasi Lemak
45min
Char Kway Teow
15 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min