Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g mąki pszennej
- 230 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 30 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100 g orzechów, mieszanych, np. włoskich, laskowych, łuskanych
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g fig, suszonych
- 150 g moreli suszonych, bez pestek
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 100 g cukru
- 450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 100 g żurawiny, suszonej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1679.4 kJ / 401.4 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Sacharidy
- 45.9 g
- Tuk
- 23.5 g
- Nasycený tuk
- 11.8 g
- Vláknina
- 3.5 g
- Sodík
- 43.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Makowiec z bezą
2h 40min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Keks
2h 30min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 Std. 40 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Stollen
6 Std.
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 Std. 35 Min
Ciastka francuskie z makiem
1h
Piernik na ciemnym piwie
2h 35min