Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g beyaz ekmek, bayatlamış, küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 6 dal maydanoz, sadece yaprakları
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 500 g dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
- 1 yumurta
- 1 ¾ tk tuz
- ½ tk toz karabiber
- 3 tk toz tatlı kırmızı biber
- 1 tk kuru kekik
- 100 g domates salçası
- 550 g su
- 1 - 2 diş sarımsak
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 400 - 500 g patates, orta boy, dilimlenmiş (0,5 cm)
- 2 - 3 yeşil biber, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 1 - 2 domates, dörde bölünmüş
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2311 kJ / 552 kcal
- Protein
- 32 g
- Sacharidy
- 40.8 g
- Tuk
- 29.8 g
- Vláknina
- 6.5 g
Alternativní recepty
Kuru Patlıcan Dolması
1ωρ. 30 λεπτ.
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1h 5min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3 Std. 40 Min
Etsiz Çiğ Köfte
50 λεπτ.
Etli Biber Dolması
1ωρ. 20 λεπτ.
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 λεπτ.
Pirinçli Yayla Çorbası
50 λεπτ.
Sömelek Köfte
1ωρ.
Ezogelin Çorbası
1h 5min
Karnıyarık
1ωρ.
Domates Soslu Maydanozlu Köfte ve Pirinç Pilavı
1ωρ. 20 λεπτ.
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15min