Kompatibilní verze
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g octu jabłkowego
- 1 szczypta soli
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 250 g pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki
- 60 - 80 g filetów z pstrąga wędzonego, bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
- orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1551 kJ / 371 kcal
- Protein
- 22.36 g
- Sacharidy
- 5.82 g
- Tuk
- 28.54 g
- Vláknina
- 3.13 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20min
Marynata winna
15min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 Std. 10 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą
10min
Sos winegret
5 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 30min