Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g wody
- 14 jajek
- 70 g mleka
- 50 g białego chleba
- 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
- 1 - 2 łyżki octu
- ½ - 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 690 kJ / 164 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Sacharidy
- 6.6 g
- Tuk
- 13.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jajka faszerowane łososiem
45min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15p
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 Min
Jajka faszerowane awokado
40min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 Std. 35 Min
Polano bożonarodzeniowe
45min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 Std. 30 Min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min