Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), trimmed and cut into pieces (3 cm)
Pastry
- 550 g plain flour
- 135 g salted butter, chilled and cut into pieces
- 135 g lard, chilled and cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 160 g chilled water
Filling
- 140 g brown onion, cut into quarters
- 160 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 160 g swede or turnip, cut into pieces (3 cm)
- 160 g potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp ground white pepper, to taste
- 1 ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tsp plain flour
- 60 g Worcestershire sauce
Assembly
- 1 egg, lightly beaten
- tomato sauce, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2521.8 kJ / 600.4 kcal
- Protein
- 18.8 g
- Sacharidy
- 48.4 g
- Tuk
- 36.5 g
- Nasycený tuk
- 20.7 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 458.8 mg
Alternativní recepty
Rosemary meat pies
3h 30min
Aussie meat pies
2sa
Shortbread
1 Std.
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Hot cross buns
1sa 40 dk
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min
Shortcrust pastry
5 Min
Cornish Pasty
1h 30 min
ANZAC biscuits
40 Min
Vanilla slice
26sa 5 dk
Buttermilk scones
35 dk
Easy everyday white bread
5h 10min