Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 - 60 gramů cibule, nakrájené na čtvrtky
- 2 stroužky česneku
- 10 - 15 gramů petrželové natě
-
1
čajová lžička masové dochucovací pasty
nebo 1 kostka masového bujónu - 150 gramů kuřecích prsou, bez kůže, na kousky (3 cm)
- 500 gramů hovězího masa, mletého
- 350 gramů vepřového masa, mletého
- 3 vejce
- 150 gramů strouhanky
-
50
gramů červeného vína, suchého
nebo 50 gramů bílého vína, suchého - 1 rovná čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 - 2 špetky muškátového oříšku, nastrouhaného
- 200 gramů klobásy, uzené, dlouhé cca 25 cm, oloupané
- 10 gramů olivového oleje, plus na vymazání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 689 kJ / 164 kcal
- Protein
- 14.7 g
- Sacharidy
- 6.3 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 0.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborové škubánky
1 Std. 10 Min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1 Std. 40 Min
Kapustové karbanátky
50min
Kuřecí roládky plněné sýrem a houbami
1 Std. 10 Min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1h 35min
Sekaná s bramborami
1h
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
1h
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Bramborové knedlíky se špenátem
1 Std. 40 Min
Houskové knedlíky
50min
Játrová rýže
35min
Moravské zelí
25min