Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 poulet, découpé à cru (hauts de cuisse, bas de cuisse et filets, soit 6 morceaux)
- 95 g d'huile d'olive
- 30 g de gingembre frais
- 1 c. à café de zeste de citron vert
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g d'eau
- 700 g de pommes de terre nouvelles
- 400 g de carottes nouvelles, coupées en biseau
- 16 figues sèches
- 300 g de petits pois frais
- 200 g de fèves fraîches
- 5 g de fécule de maïs
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2870 kJ / 683 kcal
- Protein
- 58 g
- Sacharidy
- 60 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tajine de veau aux courges
2u. 5min
Couscous royal
1 godz. 20 min
Boulettes keftas aux citrons confits, tajine de légumes aux agrumes
1sa 55 dk
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1h 5min
Couscous marocain
50 min
Tajine de poulet aux oignons confits, raisins secs et pistaches
55 min
Tajine de keftas, carottes et pruneaux
50 min
Tajine de bœuf aux carottes et tomates
1 godz. 45 min
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1h
Tajine de poulet au citron confit
3h
Tajine de veau au citron, navets nouveaux et pruneaux
1h 35 min.
Soupe harira
40 min