Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kruche ciasto
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 100 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 230 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Ciasto frangipane
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 150 g migdałów prażonych, niesolonych
- 150 g cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 175 g dżemu morelowego
- cukier puder, ilość do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2016 kJ / 480 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciasteczka z wiśniami
1h 30min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Cynamonowe smores
1h 50 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciastka panellets
25h 45min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Kringel
2u. 40min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min