
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa lêveda
- 70 g leite à temperatura ambiente
- 15 g açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 60 g farinha
Bolo
- 100 g passas de uva
- 50 g rum
- 240 g farinha mais q.b. p/ polvilhar
- 65 g açúcar
- 1 ovo
- 80 g leite
- ½ c. chá de sal
- 100 g manteiga bem fria cortada em pedaços pequenos, mais q.b. p/ untar
- 50 g amêndoa c/ pele partida grosseiramente, mais q.b. inteira p/ a forma
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 378 kcal / 1581.7 kJ
- Protein
- 7.7 g
- Tuk
- 15 g
- Sacharidy
- 51.6 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Sodík
- 165.7 mg
Alternativní recepty
Garibaldis
5hod.
Bolo cassata
40min
Canja fresca de Natal
1hod. 15min
Soufflés de chocolate e laranja
45min
Trifle de framboesa e limão
2hod.
Quadrados de frutos vermelhos
8hod. 30min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1hod. 45min
Mazurki
3hod.
Bolo de pirex
50min
Bolo rançoso de Pavia
1hod. 30min
Bolo de chocolate vegan
45min
Bolo de limão e amêndoa
50min