Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa lêveda
- 70 g leite à temperatura ambiente
- 15 g açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 60 g farinha
Bolo
- 100 g passas de uva
- 50 g rum
- 240 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 65 g açúcar
- 1 ovo
- 80 g leite
- ½ c. chá de sal
- 100 g manteiga bem fria cortada em pedaços pequenos, mais q.b. p/ untar
- 50 g amêndoa c/ pele partida grosseiramente, mais q.b. inteira p/ a forma
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1581.7 kJ / 378 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 51.6 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 165.7 mg
Alternativní recepty
Bolo de pirex
50 Min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1h
Pisco sour de ananás
10 Min
Queques de milho com maionese
Žádné hodnocení
Bolo de vinho Moscatel
45min
Bolo delicioso de pera
24h
Pudim de brioche com molho de laranja
1h 15min
Panquecas de batata espiralizada - TM6
55min
Bolo de maçã húmido - TM5
Žádné hodnocení
Tarteletes de fruta da época
1h
Stolen
3h 30min
Bolo Mimoso
55min