Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa lêveda
- 70 g leite à temperatura ambiente
- 15 g açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 60 g farinha
Bolo
- 100 g passas de uva
- 50 g rum
- 240 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 65 g açúcar
- 1 ovo
- 80 g leite
- ½ c. chá de sal
- 100 g manteiga bem fria cortada em pedaços pequenos, mais q.b. p/ untar
- 50 g amêndoa c/ pele partida grosseiramente, mais q.b. inteira p/ a forma
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1581.7 kJ / 378 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 51.6 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 165.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Alfajor
1h 20min
Summer pudding
8h
Salada de morango e burrata com pesto - TM5
Žádné hodnocení
Mince pie
10h
Travessa de fruta com molho de limão e mel -TM5
Žádné hodnocení
Rocky road
8h
Escabeche de pernil - TM31
10h
Gelado de limoncello
24h
Mazurki
3h
Bolo de pirex
50 min
Coroa recheada
1h 50min
Bolo de amêndoa
35 min