Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa lêveda
- 70 g leite à temperatura ambiente
- 15 g açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 60 g farinha
Bolo
- 100 g passas de uva
- 50 g rum
- 240 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 65 g açúcar
- 1 ovo
- 80 g leite
- ½ c. chá de sal
- 100 g manteiga bem fria cortada em pedaços pequenos, mais q.b. p/ untar
- 50 g amêndoa c/ pele partida grosseiramente, mais q.b. inteira p/ a forma
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1581.7 kJ / 378 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 51.6 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 165.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Broinha de milho
40min
Pão com espinafres e ovo
2h 30min
Quiche de espinafres, queijo e alcachofras
40min
Abóbora de Natal recheada
3h
Bolo gelado
1h 30 min
Massa rica com vitela
50min
Bolo de limão e amêndoa
50min
Torta algarvia
50min
Torta de limão
30min
Bolo de Baptizado
2h 30min
Bolo de maracujá
1h 15min
Bolo cor-de-rosa
3h